Nieuws


Hier plaatsen wij berichten met nieuwswaarde voor Verenigingen van eigenaars. Mocht u zelf ergens iets tegenkomen wat van waarde kan zijn, stuur ons dan een TIP.

18-7-2017

De toestemming van de gemeente versus de toestemming van de VvE

Binnen VvEs ontstaan regelmatig problemen met betrekking tot aan leden verleende vergunningen door gemeenten. Een lid van de VvE is soms in de veronderstelling dat het verkrijgen van een vergunning voldoende is om bijvoorbeeld tot de gewenste verbouwing over te gaan. Echter, deze leden realiseren zich niet dat de publiekrechtelijke toestemming van de gemeente geheel losstaat van het civielrechtelijke karakter van de toestemming van de vergadering van de VvE. Dit is onlangs in een uitspraak van de kantonrechter Amsterdam bevestigd.

Lees verder

24-3-2017

Hoe moet de in de splitsingsakte opgenomen bestemming worden uitgelegd?

Deze vraag lag onlangs voor bij de rechtbank Eindhoven. In artikel 17 lid 4 MR 1992 is bepaald dat Iedere eigenaar en gebruiker verplicht is het privgedeelte te gebruiken overeenkomstig de daaraan nader in de akte gegeven bestemming. Een gebruik dat afwijkt van deze bestemming is slechts geoorloofd met toestemming van de vergadering. Uit de splitsingsakte van de VvE volgt vervolgens dat het betreffende appartementsrecht uitsluitend is bestemd om te worden gebruikt als schoolruimte en hetgeen daartoe behoort in de meest ruime zin.

Lees verder

2-1-2017

Fintec deelt kennis graag met klanten

Wat doe je als n van je leden zijn woning via Airbnb verhuurt? Waarom zou je een Verftechnisch Advies willen? En wat houdt het nieuwe wetsvoorstel Verbetering Functioneren VvE's nu precies in? Actuele onderwerpen, te oordelen naar de grote opkomst op de jaarlijkse bijeenkomst voor Verenigingen van Eigenaren (VvE) bij Fintec VvE beheer in Noordwijk.

Lees verder

5-12-2016

Fintec VvE beheer praat u bij over ontwikkelingen in VvE-land

Op dinsdag 13 december organiseert Fintec VvE Beheer zijn jaarlijkse informatiebijeenkomst voor Verenigingen van Eigenaars. Dit keer in samenwerking met Rijssenbeek advocaten, de marktleider op het gebied van juridische advisering van VvEs en Sikkens, al meer dan 200 jaar specialist in de fabricage van verf. De locatie van de bijeenkomst is het kantoor van Fintec VvE Beheer op de Keyserswey 89 te Noordwijk.

Lees verder

16-9-2015

Wetsvoorstel verbetering verenigingen van eigenaars

Het functioneren van VvEs is al enkele jaren reden tot zorg bij de overheid. Uit onderzoek blijkt dat eenderde van alle VvEs niet goed functioneert.

Lees verder

14-7-2015

Vanaf 2024 geldt een verbod op asbestdaken; welke maatregelen moet u treffen?

Particulieren, bedrijven en ook (overheids-)instellingen in Nederland mogen vanaf 2024 geen asbestdaken meer bezitten. De rijksoverheid heeft dit besluit genomen om gezondheidsproblemen door asbest te voorkomen.

Lees verder

30-6-2015

Btw-tarief voor de bouw vanaf 1 juli weer definitief verhoogd

Het tijdelijk verlaagde btw-tarief voor verbouwingen is per 1 juli 2015 definitief verhoogd naar 21%.

Lees verder

Home > Nieuws
Algemene voorwaarden Privacy Statement Disclaimer
"Fintec VvE Beheer is onder nummer 28056062 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Den Haag"